Veelgestelde vragen

Wellicht heb je nog vragen na het bezoeken van onze website. Daarom hebben wij onze meest gestelde vragen op een rijtje voor je gezet.

Heb je nog een vraag die er niet tussen staat? Neem gerust contact op!

[vc_btn title=”Neem contact op” style=”flat” color=”default” link=”url:http%3A%2F%2Feasywash.nl%2Fcontact%2F||”]
tips

Wat zijn jullie openingstijden ?

easyWash Den Haag is 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar geopend! Jij bepaalt dus helemaal zelf wanneer het jou schikt! Of je nu ‘s-morgens vroeg of ‘s-avonds laat komt: Je kunt altijd terecht!

En doordat easyWash maar liefst 15 wasboxen ter beschikking heb, kan je direct aan de slag! Door een optimale doorstroming zijn er eigenlijk nimmer wachttijden. Iedereen kan op geheel eigen wijze relaxed de auto wassen!

Hoeveel kost de perfecte wasbeurt?

Bij easyWash wordt gemiddeld € 4,50 incl. BTW besteedt aan een complete wasbeurt. Dit bedrag is het gemiddelde bestedingsbedrag vanaf de 1e wassing in augustus 2004 t/m heden.Factoren die dit bedrag kunnen beïnvloeden zijn de mate van vervuiling, de afmeting van jouw auto én jouw normen van kwaliteit!
De wasmunt heeft een waarde van € 1,- Je kan betalen door wasmunten en/of euromunten in te werpen. Als je voor de eerste keer de auto zelf wast adviseren wij jou om het “per munt” in te werpen zodat jij je totale besteding kunt overzien. Voordeliger en makkelijker is het gebruik van de easyKey. Een uniek en veilig betaalsysteem exclusief bij easyWash. Eenvoudiger en minder betalen ligt nu binnen ieders handbereik. Onder de tab easyKey/Wissel lees je hier meer over.

Hoe reinig ik het beste mijn velgen ?

Nevel de velgenreiniger alléén op uw (sport)velgen en niet op andere delen van uw auto. Breng de velgenreiniger snel op en ga direct door naar de volgende velg. De opgespoten chemie weekt intussen al het vuil los.

Hoewel de velgenreiniger bijzonder krachtig is kan het raadzaam zijn om de nevelprocedure – bij zware vervuiling – nogmaals uit te voeren. Dit kan met name op de voorvelgen van toepassing zijn. Tijdens het remmen worden deze – door het autogewicht en de warmte – zwaarder belast waardoor meer remstof ontstaat.

Gebruik na Programma 2. Velgenreiniger aansluitend programma 5. Spoelen. Hiermee spoelt u op efficiënte wijze al het losgeweekte vuil en remstof weg.

Is de hogedrukspuit gevaarlijk voor mijn autobanden?

Voorkom eventuele problemen en onnodige risico’s door de tips en instructies op te volgen van de Dekra en Tyresafe.
Dit artikel is met toestemming van AutoVisie overgenomen.

bz_autozaken_5

Waarom Osmosewater?

easyWash levert alle programma’s met osmosewater. Dit gedemineraliseerde water is vrij van kalk, zouten en mineralen. Puurder water bestaat niet!

In combinatie met speciale glansdroger chemie is een perfecte streep- en vlekvrije droging gegarandeerd. Doordat je niet hoeft te zemen bespaar je niet alleen veel tijd maar vermijdt je ook onnodige risico’s op krassen die worden veroorzaakt door het handmatig zemen. Minuscule delen zand kunnen namelijk grote schade aan je lak veroorzaken.

Wat zijn de kosten van een wasbeurt?

Bij easyWash wordt gemiddeld € 4,50 incl. BTW besteedt aan een complete wasbeurt. Dit bedrag is het gemiddelde bestedingsbedrag vanaf de 1e wassing in augustus 2004 t/m heden. Factoren die dit bedrag kunnen beïnvloeden zijn de mate van vervuiling, de afmeting van jouw auto én jouw normen van kwaliteit!

Je betaald door wasmunten en/of euromunten in te werpen. Als je voor de éérste keer de auto zelf wast adviseren wij je om “per munt” in te werpen zodat je de totale besteding kunt overzien.

Voordeliger en makkelijker is het gebruik van de easyKey. Een uniek en veilig betaalsysteem exclusief bij easyWash. Eenvoudiger en minder betalen ligt nu binnen ieders handbereik. 

Verlengt autowassen de levensduur van mijn auto?

Goed onderhoud aan een auto verlengt de levensduur. Onderhoud bestaat niet alleen uit het laten uitvoeren van de standaard servicebeurten. Goed auto-onderhoud is meer. De auto wassen, schoonmaken en de lak regelmatig in de wax zetten, zorgt ervoor dat een auto er niet alleen stralend uitziet maar ook langer meegaat. Bij easyWash – een officieel bij de BOVAG WAS aangesloten autowasbedrijf – kan je daarvoor uitstekend terecht.

Wax beschermt de lak

Wie zijn of haar auto regelmatig in de wax zet, voorkomt dat de lak gaat verweren. Door het aanbrengen van een waslaag wordt de lak beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals UV-stralen (zon) en agressieve stoffen die een laklaag kunnen aantasten. Daarnaast is een auto waarvan de laklaag is voorzien van een waslaag veel makkelijker schoon te maken, omdat vuil en aanslag moeilijker (vast)hechten aan de lak. Met een doek kom je niet tussen naden en kieren. En juist daar schuilt het grote gevaar van roestvorming. Om dat tegen te gaan is het raadzaam om de auto bij easyWash zelf een waxbehandeling te geven. Je kiest hiervoor programma 6.

Zelf doen? Niet alleen goedkoper maar ook beter!

Stop met soppen voor de deur, dit is zeer belastend voor het milieu. Je wilt het toch zelf blijven doen? Rij dan naar easyWash, waar je met behulp van nevelreinigers, hogedrukreinigers en varkensharen wasborstels zelf een optimaal wasresultaat kunt bereiken.

De hoogwaardige apparatuur van easyWash is perfect in staat om een auto optimaal schoon te krijgen. Het water wordt met een zodanig hoge druk op de carrosserie gespoten, dat daardoor de gebruikte milieuvriendelijke wasmiddelen veel dieper in de poriën van de lak dringen. Bij diverse programma’s wordt schuim opgebracht. In combinatie met de toegevoegde oplosmiddelen en heet water worden grof vuil, insecten en olie- en vetresten eenvoudig verwijderd. Door al deze toevoegingen zal het resultaat dus altijd beter zijn in vergelijking met het wassen met de spons of handborstel. En het water bij easyWash – osmosewater – heeft een speciale behandeling ondergaan, waardoor de auto mooi opdroogt.

Wasbeurten

Het is natuurlijk wel zo dat het resultaat mede wordt bepaald door de frequentie van het aantal wasbeurten. Wie eens in de 3 maanden zijn auto wast zal na afloop zeker nog worden geconfronteerd met vuile plekken. Ook hier geldt dat regelmatig onderhoud voor het beste resultaat zorgt en bijdraagt aan een langere levensduur van jouw lak.

Is het aan te raden om mijn auto in de zomer te wassen?

In deze periode heeft jouw auto gauw last van vogelpoep. Het belangrijkste advies is simpel:

Vogelpoep direct verwijderen voorkomt lakschade

Vooral bij warm weer kan vogelpoep invreten op de lak en doffe plekken veroorzaken. In dit artikel lees je hoe dit het beste te voorkomen.

Vogeldropouts, in de volksmond gewoon vogelpoep, is de pest voor autolakken. Uitwerpselen nestelen zich vooral bij zonnig, warm weer, in de lak en vreten zich in. Maar ook insectenlarven en boomhars missen hun vernietigende uitwerking niet. Gevolg doffe plekken en in het ergste geval serieuze lakbeschadigingen. Om dit tegen te gaan is het zaak vogelpoep, insectenlarven en boomhars direct van de lak te verwijderen.

Hoewel er sprake is van een nationaal probleem, schijnen de gevolgen van de vogelpoep van de zeemeeuwen langs de kust nog schrijnender te zijn. Een directe oorzaak is niet aan te geven, maar vermoedelijk worden de extra klachten veroorzaakt door het dieet van de zeemeeuwen dat voornamelijk bestaat uit eiwitrijke vis. Uit ervaringen blijkt dat de situatie ook bij warme dagen verergert. Vogelpoep op een hete laklaag wordt er als het ware ingebakken. Als er regelmatig een buitje valt, wordt de auto automatisch wat afgespoeld, hetgeen minder slecht voor de lak is.

Direct wassen
Lakbeschadigingen door vogelpoep vallen niet onder de lakgarantie van een auto. Het is dus zaak vogelpoep, insectenlarven en boomhars direct te verwijderen. Daar moet je wel heel veel water voor gebruiken om de vogelpoep eerst los te weken. Ga niet direct met een spons aan de slag, want dan loopt u de kans dat er allerlei krassen in de lak komen. Zet de auto ook regelmatig in de wax, dat beschermt de lak en geeft de vogelpoep minder kans om in te vreten. Veel gemakkelijker en ook beter gaat dit bij easyWashf. Door de auto regelmatig een waxbehandeling te geven kan een carrosseriebescherming worden gerealiseerd van maar liefst vijftig procent.

Goed wassen
Om een zo’n goed mogelijk resultaat te bereiken van het aanbrengen van een waxlaag is het zaak dat de lak van de auto goed is gereinigd. Bij easyWash wordt de agressieve vogelpoep met een ruime hoeveelheid water voorgeweekt en schadevrij verwijderd. Snel, gemakkelijk en met een schone auto op de koop toe. En kies daarna voor een programma met waxbehandeling. De beschermende waslaag zal ervoor zorgen dat het effect van nieuwe aanslagen vanuit de lucht beduidend minder zal zijn.

Welke chemische invloeden zijn er?

Verontreiniging met diverse reageerstoffen zoals overlopende brandstof, antivriesmiddel, zure regen, teer, remolie, ethylalcohol, versnellingsbakolie en isopropanol kunnen tot ernstige schade leiden. De substanties hebben, afhankelijk van de samenstelling, een meer of minder agressieve uitwerking.

De huidige autolakken zijn gewoonlijk slechts gedeeltelijk beschermd tegen deze invloeden. Overlopende brandstof kan bij het tanken tot kleurveranderingen leiden.

Welke biologische invloeden zijn er?

De schade van de lak door biologische invloeden vloeit voort uit het inwerkingeffect van organische substanties. Een tweecomponentlak is in hoge mate chemicaliën bestendig, maar tegen de biologische inwerking zoals insectafscheiding, vogeluitwerpselen, bijenuitwerpselen of boomhars is dit niet bestand genoeg.De enzymen in uitwerpselen leiden onherroepelijk tot beschadigingen van de autolak. Temperatuur, vochtigheid en de leeftijd van de lak zijn uiteindelijk bepalend voor de mate van schade.

Het invreten in de autolak door insectsappen en afscheidingen zijn één van de frequentste oorzaken voor schade van lak. Zonder optische hulpmiddelen kunnen eenvoudig de speltgrote gaten in de autolak worden waargenomen.Ook zijn opzwellingen en barsten goed te herkennen. Tevens leiden dode vliegorganismen tot sterke sporen. Afschilferen van de afwerkingdeklaag van de autolak is het resultaat.

Gewoonlijk vindt in de zomermaanden een verontreiniging van de lak door bijenuitwerpselen plaats. Het uitwerpsel van de bij kenmerkt zich door kleine geelachtige en puntvormige vormen. Deze bijen uitwerpselen leiden na langere tijd tot een verkleuring, het zacht worden en het barsten van de film van de blanke lak. De afscheiding dringt door in de hoogste lagen en veroorzaakt daardoor kleurveranderingen. Deze schade kan alleen worden hersteld door spuitwerk.

Boomhars (in het bijzonder in de zomermaanden) kenmerkt zich door transparante en goed herkenbare druppeltjes op autolak. Deze druppeltjes kunnen gewoonlijk met benzine of isopropanol worden verwijderd.Bij een langere inwerking en hoge temperaturen kan dit leiden tot beschadigingen en barsten. Met als gevolg het afschilferen van de oppervlaktelak.

Na een relatief korte inwerkingperiode kan vogelpoep tot extreme lakschade leiden. Deze kan slechts door een reparatie van de lak worden hersteld. Meeuwen uitwerpselen zijn nog agressiever dan die van spreeuwen.De voedselopname van de vogel is bepalend voor de mate van agressieve inwerking op de lak. Door de extreme werking wordt niet alleen het bindmiddel van de lak, maar ook de kleur aangetast. Zodoende kan deze snel verkleuren.

Welke weers invloeden zijn er?

Om autolak tegen weersinvloeden bestand te maken, voert de industrie proeven uit aan de hand voorgeschreven testmethodes. Het doel van deze proeven is autolakken te ontwikkelen die een autoleven lang meegaan.

Hedendaagse autolak dient bestand te zijn tegen weersinvloeden die corrosie kunnen veroorzaken en die kleur, glans, oppervlaktetextuur kunnen wijzigen. Vroeger leidde bijzonder hoge UV belastingen regelmatig tot barsten of dof worden van de oppervlakte. Dit soort schade komt tegenwoordig bijna niet meer voor.